Evernote – Etkä koskaan enää unohda mitään!

Miten muistan kaiken?

 

Tämän artikkelin kirjoittaminen lähti todellisesta tarpeesta. Törmään päivittäin erilaisiin asioihin, jotka pitäisi kirjata ylös, että ne muistaisi myöhemmin. Perinteinen kalenteri on tietysti tähän kätevä, mutta ainakin opettajaversio on sen verran kookas, että se ei todellakaan ole aina mukana. Varmasti monet ihmiset tulevat toimeen pelkästään kalenterilla, mutta varsinkin hieman huonomuistisille (kuten meikäläinen) suosittelen ehdottomasti Evernote nimisen sovelluksen kokeilemista.

Muistiinpanot aina saatavilla.

Kuva 1. Evernote mahdollistaa sähköiset muistiinpanot ja muistutukset.

Kuva 1. Evernote mahdollistaa sähköiset muistiinpanot ja muistutukset.

Tätä sivustoa tehdessä olen aina  kerännyt uusia ideoita joko Lumia 920:n Onenote sovellukseen tai erinäisille lippulappusille. Varsinkin nuo lappuset ovat aina siellä, missä ei pitäisi. Päätin tutkailla, mitä muita mahdollisuuksia on. Pikaisen Googlettelun jälkeen päädyin kokeilemaan Evernote-nimistä sovellusta. Sovellusta pääset kokeilemaan tästä.
Kyseessä on siis pilvipalvelu, joka toimii kaikilla alustoilla. Esimerkiksi jos kirjoitat muistiinpanon työpaikan läppärilläsi, on tämä muistiinpano automaattisesti myös puhelimessasi ja tabletissasi. Lisäksi voit nauhoittaa esityksiä, ottaa kuvia tai liittää muistiinpanoihisi liitetiedostoja. Toki nämä kaikki onnistuisi myös käyttämällä esimerkiksi googlen-kalenteria, mutta suurempien muistiinpanojen luomiseen se on hieman kankea.

Yksinkertainen käyttöliittymä takaa nopeat muistiinpanot.

Latasin Evernoten sekä Lumiaani, että Android-tablettiini. Molemmissa laitteissa Evernote-sovellus on hyvin toteutettu. Käyttöliittymä on erittäin yksinkertainen ja kaikki tarvittava on yhden napinpainalluksen päässä. Tein lumiassani aloitusnäkymään painikkeen, josta pääsen suoraan kirjoittamaan ylös asioita. Pari minuuttia asennuksen jälkeen olin siirtänyt kaikki muistiinpanoni Evernoteen.

Evernote muistuttaa muistiinpanoista.

Muistiinpanoja on helppo kirjoittaa ylös, mutta niiden muistaminen myöhemmin voi olla haasteellista. Evernotessa on näppärä muistutustoiminto, jonka voi ajastaa muistuttamaan johonkin tiettyyn kellonaikaan jonain tiettynä päivänä. Kuinkahan monta kertaa olen viimeisen vuoden aikana kirjoittanut jotain tärkeää ylös, mutta unohtanut katsoa muistiinpanoni jälkeenpäin. Vihdoinkin tämä ongelma on poissa, eikä tarvi tuskailla sitä, että taas se asia unohtui tehdä.

Muistiinpanot jakoon!

Evernotessa muistiinpanojen jakaminen käy käden käänteessä. Yhden painalluksella voit jakaa muistiinpanosi sähköpostilla tai erilaisilla sosiaalisen median palveluilla. Nyt varmaan monet lukijat ihmettelevät, että miksi ihmeessä haluaisin jakaa muistiinpanoni facebook-seinälläni. En välttämättä haluakkaan, mutta esimerkiksi opettajanhuoneessa tulee usein tilanteita vastaan, jollon joku muistiinpano pitäisi antaa myös toiselle. Yleensähän homma menee niin, että kivan lanttulaatikkoreseptin saatuani raapustan reseptin oman kalenterini nurkkaan. Tämän sovelluksen avulla säästyn siltäkin vaivalta.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Voit liittää muistiinpanoihisi myös kuvia. Kuvat voivat olla joko puhelimesi kuvagalleriasta tai juuri kameralla otettuja. Tätä ominaisuutta on todella kaivattu. Kuinka usein onkaan niin, että joku asia pitäisi saada äkkiä muistiin, mutta muistiinpanon tekemiselle ei ole aikaa. Kyllähän kuvia pystyy jokaisella puhelimella ilman Evernoteakin ottamaan, mutta ainakin omasta puhelimestani löytyy monen monta epämääräistä kuvaa, jolle ei muista merkitystä. Nyt kuvan viereen voi kirjoittaa ainakin sen, missä kuva on otettu ja mitä siitä pitäisi muistaa.

Kuva 2. Yksi kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.

Kuva 2. Yksi kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa.

Maksamalla saat enemmän.

Evernotesta on olemassa myös maksullinen versio, jolla saat lisäpalveluja käyttöösi. Tärkein ominaisuus on verrattuna tavalliseen on varmasti se, että voit tarkastella muistiinpanojasi myös ilman internettiä. Lisäksi tila muistiinpanoillesi kasvaa ja voit antaa muillekkin muokkausoikeuden muistiinpanoihin. Jos luulee, että uskaltautuu heittäytyä netin varaan, on premium-tilin muut uudistukset lähinnä kosmeettisia.

Voisiko tästä olla hyötyä myös oppilaille?

Aivan varmasti voi. Itse ajattelin heti lomalta päästyäni esitellä sovelluksen oppilaille ja opettaa heille sen käyttöä. Esimerkiksi läksyt olisi mainiota tallentaa Evernoteen. Oppilas voisi joko kirjoittaa ne ylös muistiinpanoina tai räpsästä kuvan taululta, jonne läksyt on kirjoitettu. Moni varmaan pitää viimeksi mainittua asiaa huonona, mutta mielestäni se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin se, että läksyjä ei merkitä ylös ollenkaan. Lisäksi oppilaat voisivat tallentaa Evernoteen kaikkea muutakin opiskeluun liittyvää.

Helpoksi Evernoten esittelemisen oppilaille tekee se, että se on saataville kaikille suurille älypuhelinalustoille. Toki kaikilla ei ole (vielä) älypuhelinta, mutta ainahan on vaihtoehtona perinteinen vihko ja kynä.

 

Lähteet:

Otsikon kuva

Kuva 1.

Kuva 2.

In Category: Opettajille

Oletko katsonut videoblogiani?

Tilaa Youtubessa

Petteri

Show 0 Comments
No comments yet. Be the first.

Leave a Comment