Youtube on vienyt mennessään

Koukussa Youtubeen

Viime aikoina meikäläisen vapaa-aika on kulunut hyvin pitkälti yhden somepalvelun parissa. Youtube on vienyt meikäläistä kuin pässiä narussa ja täytyy todeta, että matka on ollut huima. Olen ollut kiinnostunut aina sisällöntuottamisesta videomuodossa. Pitkään harkitsin oman Youtube-kanavan perustamista, mutta kun päätös oli tehty se oli menoa välittömästi.

Video on mahtava formaatti myös oppilaiden kanssa

Oman videoharrastukseni myötä olen yhä enenevissä määrin ottanut videot osaksi omaa opetustyötäni. Asioiden purkaminen ja reflektoiminen videon kautta on niin opettajasta kuin oppilaistakin mahtavaa. Hyvä esimerkki on kemian työselostukset. Teemme usein vanhan perinteisen työselostuksen sijaan videon. Näitä videoita tehdessä oppilas todella ymmärtää, mistä harjoitustyössä on ollut kysymys. Lisäksi videoista säilyy huikeaa materiaalia myöhempää kertausta varten.

Oppilaat kokevat videoiden tekemisen mieleiseksi. Se on tapa, millä nykyajan nuoret viestivät keskenään. Lisäksi opettajan oma kiinnostus näkyy selvästi oppilaiden tekemisessä. Suosittelen ehdottomasti kaikkia kokeilemaan. Videoiden teko on helppoa, eikä siihen tarvita Windowsin elokuvatyökalun lisäksi muuta. Julkaisualustana toimii Youtube tai Vimeo. Opettajalla on mahdollisuus valita, julkaistaanko videot julkisesti vai ainoastaan oman ryhmän kesken.

Youtube kanavani ei ole opetuskanava

Omat videoni eivät liity varsinaisesti mitenkään työhöni. Youtube on mahdollistanut minulle aivan uuden tavan tehdä jotain luovaa ja tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin!  Videoni käsittelevät jokapäiväistä elämääni ja julkaisen niitä useamman kerran viikossa.

Lyön vetoa, että teistä lukijoistakin löytyy ihmisiä, joita Youtube kiinnostaa, mutta uskallusta ei vielä ole löytynyt. Omasta kokemuksestani voin todeta, että ensimmäisen videon julkaisin pelonsekaisin tunnelmin, mutta kun vauhtiin pääsee ei paluuta entiseen ole. Kerro ihmeessä, jos pidät itse Youtube-kanavaa. Katselen mielelläni erilaisten ihmisten materiaalia liittyivät ne sitten opetustyöhön tai ei.

Jos kiinnostuit meikäläisen Youtube-urasta, niin tilaa ehdottomasti kanava.

In Category: Ajatuksia

Petteri

Show 0 Comments
No comments yet. Be the first.

Leave a Comment